Štítky

life♥ (5) Other (4)

sobota 11. října 2014

Pokusy na zvířatech, RLLY?!

Jaktožto vegetariánka, nesnáším pokusy na zvířatech, týrání, mučení a zabíjení zvířat.

Asi desítky miliónů zvířat jsou ročně týrána (poškozována na mozku, pálena, ozařována, oslepována, střílena, trávena, opařována, trhána, omračována atd.) Ale proč? to je jednoduchá otázka a ještě jednoduší je odpověď. Jsou to pokusy na zvířetech, co tohle všechno zaviňují. U mnohých zvířat se před experimentem vyřezávájí hlasivky.  Máme několik odvětí, ve kterých jsou pokusná zvířata používána... Vypíšu je tu. :)

Výuka na školách: No, výuku na středních či základních školách biologie/přírodopisu učitelé rádi ''zpestřují'' pokusy žížalami, myškami, žábami a ptáky. Učitel/ka zadá úkol, aby si děti donesli žížaly a poté je v hodině připravují  o několik částí těla nožem nebo žiletkou. Učitel/ka jim vysvětluje jakou má žížala rychlou regeneraci organismu. (Podle mě má taková výuka jediný efekt... ničí vztah k přírodě a úctu ke všemu živému.

Vojenský průmysl: Tady se na  zvířatech učí jak z efektivnit zabíjení. Zvířata se tak nevinně dostávají do role nepřítele, který dostane v experimentu pěknou lekci. Za účelem potvrzení značné prudkosti střel a kulek ze střelné zbraně se v Německu střílí do psů (boxer) a zakrslých sviní. Poté jsou zvířata operována, aby bylo zjištěno, jakým způsobem vnikají kulky do těla. Morčata jsou umístěna v blízkosti děl, čímž jsou vystavena hluku zbraně velkého kalibru. Zvířata mají zničené ušní bubínky a tkáně v plicích. (Spiegel 13/84). Zkouška granátů na morčatech není žádnou vyjímečnou zkouškou. V Anglii v jedné ukázce vojáci stříleli do lebek 29 opic Resus ze vzdálenosti 10 m. Experiment měl být poskytnutím pomoci konstruktérům nových ocelových helem. Je stříleno do ovcí, králíků a psů omámených fosforoorganickými látkami, které vyvolávají ochrnutí nervového systému. (Neu Westfalishe Zeitung 28.2.1984). Americká armáda využívá zvířata k testování nukleárních a chemických zbraní. Zvířata jsou nadávkována neutrony a poté podstupují elektrický šok. Tajné vojenské výzkumy nespadají pod civilní kontrolu (přestože jsou placeny z našich daní) a proto veřejnost o těchto děsivých skutečnostech ví velice málo...

Automobilový průmysl:  V tomhle průmyslu se zvířata používají na testaci bezpečností zkoušky nových aut. Jsou zkoušeny bezpečnostní pásy, pevnost materiálu a především reakce živého organismu na prudké nárazy při simulované havárií...

Potravinářský průmysl: Na nevinných, pokusných zvířatech zkouší různé konzervační přísady, barviva.

Farmaceutický průmysl: Tento průmysl používá zvířata pro zjišťování reakcí na různé druhy látek při výrobě farmaceutických výrobků - léků, očkovacích sér apod.

Chemický průmysl: Při svých pokusech zkouší na zvířatech "nové" čistící prostředky - prací prášky, čistidla. Tady jsou zvířatům testované látky nanášeny do očí, na pokožku, orálně cpány do organismu apod.


Kosmetický průmysl: Jsou zvířata zneužívána pro "bezpečné" testování šámpónů, mýdel, voňavek, barev a podobných výrobků. Podobně jako u chemického průmyslu se testované látky zvířatům nanášejí do očí, na oholenou část těla, do tělních otvorů, musí vdechovat jejich výpary atd.

Zdravotní výzkumy: Milióny zvířat jsou uměle infikovány lidskými civilizačními nemocemi, které se třeba ani v říši zvířat nevyskytují (třeba syfilis). Zvířata jsou taky  nucena ke kouření tabákových výrobků, inhalaci alkoholových výparů a omamných látek (drog) proto, aby dokázala to, co už dávno víme.

To jsou všechny průmysly co znám, které své výrobky nebo tak nějak testují na zvířatech, možná jich je i víc...


viv09.jpgviv13.jpgviv56.jpg

Žádné komentáře:

Okomentovat